17th Armored Engineer Battalion in World War 2

17th Engineers during World War Two

17th Armored Engineer Battallion

Foreign laguage:

the pages “WELKOM” and “RE-ENACTMENT” are written in Dutch, 

for English pages go to “RESEARCH”, “REMEMBRANCE”, “ROLL OF HONOR” or “UNIT  HISTORY” 

 

Introductie

Bewerkt 17th eng paper Camp Hood Texas (2)

Doel

Deze site is primair ontstaan voor geïnteresseerden die meer willen weten over de Re-enactmentgroep van MARS met de uitbeelding “17th Armored Engineer Battalion”. Wij willen ook de achtergrond van de uitbeelding laten zien en wat wij als werkgroep nog meer doen naast het re-enactment, zoals het doen van onderzoek, herdenken en eren. Voor de helderheid hebben wij dit verdeeld in drie themas:

Thema: Re-enactment

Informatie en achtergrond over de uitbeelding van de eenheid 17th Armored Engineer Battalion. Uitleg van de rol van de “Engineers” in het Amerikaanse leger met de organisatie en structuur. Internationale samenwerking met buitenlandse re-enactment verenigingen.

Thema: Research

Achtergrond van het doen van historisch onderzoek, een groot deel van het resultaat van dit onderzoek is verwerkt onder het thema Remembrance. Een chronologisch historisch overzicht (History off the 17th AEB) van het 17th Armored Engineer Battalion tijdens de Tweede Wereldoorlog, van juli 1940 tot en met mei 1945.

Thema: Remembrance

Staat in het teken van Herdenken en Eren van de 17th Engineers. De “Roll of Honor” (“ere-lijst”) ; een overzicht van alle soldaten die actief hun land diende in het 17th Armored Engineer Battalion en zijn gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarin vermeldt alle beschikbare informatie over de soldaat, zoals persoonlijke foto’s en gegevens van zijn graf, vermeldingen van de onderscheidingen en dergelijke. Omschrijving van het door de re-enactmentgroep gedadopteerde graf van TEC5 Joseph Fumagalli.

Wie zijn wij?

Wij zijn de leden van de re-enactment werkgroep Tweede Wereldoorlog met de uitbeelding 17th Armored Engineer Battalion. Onze werkgroep valt onder multi-period re-enactmentvereniging MARS, Nederlandse Vereniging voor Militaire Living History.


Re-enactmentgroup MARS 17th Armored Engineer Battalion (Courtesy of Niels Broere, Bunkermuseum Ijmuiden)

Re-enactmentgroup MARS 17th Armored Engineer Battalion (Courtesy of Niels Broere, Bunkermuseum Ijmuiden)