17th Armored Engineer Battalion in World War 2

17th Engineers during World War Two

2nd Armored in Europe

De werkgroep 17th Armored Engineer battalion heeft ook als lid van een internationaal collectief “2nd Armored in Europe” deelgenomen aan diverse evenementen. Dit collectief bestaat uit diverse verenigingen uit heel Europa, Groot Brittannië en de Verenigde Staten.
Deze verenigingen nemen deel aan grootse evenementen in Europa waarbij het “24-uurs re-enactment” is en tientallen voertuigen en deelnemers de oorspronkelijke routes rijden van het 2nd Armored Division. Aan de tour nemen een grote verscheidenheid aan orginele voertuigen deel, van motoren tot Sherman tanks, een zeer indrukwekkend geheel.

De samenstellingen van voertuigen in aantal en soort, de coderingen van de voertuigen, het aantal soldaten met bijbehorende rangen is allemaal gelijk aan de uitgebeelde periode in 1944/ 45.
Er is een keukenploeg voor het voedsel, een hoofdkwartier, Monteursploeg een Militair Politie sectie en ga zo maar door, een hele organisatie. De tours duren gemiddeld een week waarbij je als deelnemer na een aantal dagen gewend bent aan het gebeuren en je echt even terug in de tijd voelt, een bijzondere ervaring!

RM090951

Voor meer info van het 2nd Armored in Europe:   Klik hier voor de website en Klik hier
Facebookpagina: Klik hier

Een impressie van de tour uit 2014 “The Pursuit 1944 – 2014”:


Een impressie van de tour uit 2012: “7th On The Move” 1944-2012″Een impressie van een van de tours in het jaar 2009 “Roll on the Maas”: