17th Armored Engineer Battalion in World War 2

17th Engineers during World War Two

Re-enactment

Tweede Wereldoorlog werkgroep, Amerikaans

Werkgroep: U.S. 2nd Armored Division, 17th Armored Engineer Battalion

De werkgroep Tweede Wereldoorlog is een onderdeel van de multi-period vereniging Mars, Nederlandse Vereniging voor Militaire Levende Geschiedenis.
De basis uitbeelding die wij doen is vrij vertaald : Tweede Amerikaanse Pantserdivisie,  17de Genie Bataljon, B-Compagnie.
De werkgroep is erg actief en bestaat uit een groot aantal leden. Zij hebben allemaal een aparte bijdrage om de uitbeelding compleet en authentiek te krijgen.
We hebben bijvoorbeeld leden die originele (genie) voertuigen bezitten, en die een complete radio- en telefoonsectie kunnen opbouwen om eens wat te noemen.
We zijn tijdens de evenementen altijd bezig, er wordt constant gewerkt aan exercities, tactische verplaatsingen, wapenkennis en onderhoud, radio procedures, alles om de uitbeelding authentiek te krijgen. Elk lid heeft een basisuitrusting bestaande uit kleding, puptent en aanvullende accessoires.
Met elkaar maken wij op evenementen een mooie historisch verantwoorde display. Ieder lid zorgt er voor dat zijn eigen uitrusting er goed uitziet en dat het kampement levens-echt is.
Binnen de werkgroep gelden de militaire rangen en regels en wij handelen daar ook naar.

Foto-albums van de evenementen waaraan de re-enactment werkgroep WO2, 17th Engineer Battalion heeft deelgenomen:

Klik hier voor de link naar een foto website


Rivercrossing at Bettendorf Luxemburg re-enactment in 2020 in coörporation with the Pontoongroup 40-45 

Impression re-enactment over the years

Lid worden? 

Om lid te worden van de werkgroep Tweede Wereldoorlog is de minimum leeftijd 18 jaar, het eerste jaar wordt een aspirant lid begeleidt door een mentor en na een jaar kan men volwaardig lid worden.
Wij begeleiden de nieuwe leden met advies over aanschaf van kleding en uitrustig en over de uitbeelding en authenticiteit en alles wat er verder bij de hobby komt kijken.
Naast re-enactment onderhouden wij bijvoorbeeld ook contacten met veteranen, doen onderzoek naar achtergronden van de 17th Engineers, en nemen deel aan herdenkingen.

Als je geïnteresseerd bent stuur een berichtje: Klik hier!

Interview tijdens het evenement bij Fort Veldhuis 2018, in het Luchtoorlogmuseum ARG 1940-1945 

Re-enactment Mars year 2013 at Geniemuseum, Vught.
Music: Recorded from the Songs of the Service collection. As performed by the Victor Military Band.