17th Armored Engineer Battalion in World War 2

17th Engineers during World War Two

Research

Research naar de 17th Armored Engineer Battalion

Het belang van research

Dit is eigenlijk de fundering van alles wat wij als re-enactment groep, binnen de vereniging Mars, hebben opgebouwd.
De bronnen voor deze onderzoeken zijn vrij divers, natuurlijk de officiële archieven en Amerikaanse verenigingen maar ook de verhalen van veteranen geeft waardevolle informatie prijs. En dan zijn er natuurlijk de geschreven bronnen, boeken en natuurlijk internet.
Het meest tot de verbeelding sprekende zijn vaak de foto’s van de eenheid en van de soldaten, als je zorgvuldig kijkt is ook daar veel informatie uit te halen.

Het resultaat van de onderzoeken bestaat in hoofdlijnen uit:

– gegevens over de eenheid zelf (17th Armored Engineer Battalion) en de historische achtergrond
– gegevens over de organisatie van de eenheid met bijbehorende bewapening en uitrusting
– gegevens over de gevechtshandelingen op specifieke locaties
– gegevens over de personen die hebben gediend bij de eenheid
– gegevens over de gesneuvelden van de eenheid

Re-enactment

Omdat het re-enactment binnen onze vereniging uitgaat van een goed verantwoorde en authentieke uitbeelding van de 17th Engineers moet eerst bekend zijn wat er door onze eenheid werd gedragen aan uniformering en uitrusting. Uit onderzoek hebben wij een aantal originele foto’s, en overzichten van de uitrusting en bewapening per functie, rang of specialisatie in de uitbeelding. Dan is het ook nog eens van belang te weten dat bepaalde uniformen, uitrustingen en wapens alleen gedragen kunnen worden in bepaalde maanden in de oorlog die wordt uitgebeeld, tijdens de oorlog worden er andere uniformen en schoeisel bijvoorbeeld verstrekt. Hoe meer informatie er vrijkomt uit het onderzoek des te nauwkeuriger kunnen wij historisch verantwoord re-enacten.

 Research

Op deze pagina is omschreven wat het onderzoek inhoudt en waarom het zo belangrijk is. Het is verder goed om te beseffen dat het onderzoek nooit stilstaat en dat er altijd wel, op wat voor manier ook een aanleiding of spoor is om verder onderzoek te doen. Dit zal op deze site worden bijgehouden en verwerkt.

Uit alle beschikbare informatie is een chronologisch historisch overzicht uitgewerkt van het 17th Armored Engineer Battalion tijdens de Tweede Wereldoorlog, van juli 1940 tot en met mei 1945. Hierin zijn ook de originele foto’s verwerkt die inmiddels beschikbaar zijn.

Remembrance

Een groot deel van het resultaat van dit onderzoek is verwerkt onder het thema Remembrance. Om de Roll of Honor te kunnen samenstellen is er redelijk uitgebreid onderzoek gedaan, ook door contact te zoeken met nabestaanden. Hiermee hebben wij ook van verschillende gesneuvelden een foto kunnen toevoegen.

Researched subjects:

Bridgecrossing by the 17th Engineers in the year 1944 

Bridgecrossing by the 17th Engineers in the year 1945

After Action reports 17th Engineers

Distinctive Unit Insignia of the 17th Armored Engineer Battalion

Table of Organization and Equipment T/O&E 5-215 – 5-218 

The complete list of the Awards and Citations of the 17th Armored Engineer Battalion

Newspapers Reunions

Newspaper articles veterans A – E

Newspaper articles veterans F – Z

Lineage and Honors 

POM Markings

Vehicle losses

Barenton France “then and now”

Routemap 2nd Armored Division