17th Armored Engineer Battalion in World War 2

17th Engineers during World War Two

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Evenement Fort Veldhuis 2017

26/08/2017-10:00 - 28/08/2017-17:00

Re-enactment bij Fort Veldhuis 2017

Stichting Aircraft Recovery Group ’40 – ’45 organiseert in samenwerking met de re-enactment verenigingen VMLH, MARS en War department het re-enactmentevenement War from Above dit evenement is gericht op het leven van militairen en burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met als thema: de luchtoorlog gedurende de Tweede Wereldoorlog.
Stichting Aircraft Recovery Group ’40 – ’45 wil met dit evenement graag aandacht schenken aan de luchtoorlog die boven Europa heeft plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op een laagdrempelige maar educatieve manier trachten re-enactmentgroepen het leven van militairen en burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog aan het publiek te laten zien. Hierbij wordt aansloten op de rol die de luchtvaart en specifiek de luchtmacht, heeft gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Er zijn verschillende deelnemende re-enactmentgroepen , met allemaal een andere uitbeelding.
Het ene moment heeft het gevoel dat u uw eigen bevind in Arnhem september 1944 , en het andere moment heeft u het gevoel u eigen in het oostfront te bevinden tussen de Russen.
Ook zal u de bezetter tegen kunnen komen , of nog beter gezegd de Duitsers.
De Duitse re-enactment groepen laten het leven zien van de dienstplichtige Wehrmacht infanterist aan het front.
Ook loopt u de kans om op het verzet te stuiten die u nog wel eens kan vragen om voor hun te spioneren bij de bezetter.
De vraag is dan durft u dat om te doen , of verraad u ze aan de bezetter ?

Ook worden beide dagen meerdere schijngevechten uitgevoerd en demonstraties gehouden over de wapens uniformen en uitrusting, ook kunt u de verschillende militaire bivakken bekijken.
De gevecht demonstraties worden na gebootst met authentieke wapens uit de Tweede Wereldoorlog die nog enkel losse flodders kunnen verschieten.
De entree voor het evenement komt ten goede aan het Luchtoorlog Museum wat in beheer is van de Stichting Aircraft Recovery Group ’40 – ’45.
In het Luchtoorlog Museum kunt u ook een blik werpen op de collectie van het museum. Het museum heeft diverse diorama’s en reconstructies opgesteld met betrekking tot de luchtstrijd gedurende de Tweede Wereldoorlog.
Te zien zijn onderdelen van de vliegtuigen die het Aircraft Recovery Group ’40 – ’45 onderzoeksteam in loop van de jaren heeft onderzocht. Daarbij is er voor gezorgd dat de aangetroffen stoffelijke overschotten van de omgekomen vliegtuigbemanningsleden een laatste rustplaats hebben gekregen. De nabestaanden van de omgekomen vliegtuigbemanningsleden zijn op de hoogte gesteld, om zo alsnog de kans te krijgen om afscheid te nemen van hun omgekomen dierbaren.
 
 
 
Fort Veldhuis

Fort Veldhuis

Gegevens

Begin:
26/08/2017-10:00
Einde:
28/08/2017-17:00
Evenement Tags:
Site:
https://www.facebook.com/warfromabove/

Locatie

ARG 40-45
Genieweg 1
Heemskerk, Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie